Destructieve asbestinventaris

Het is noodzakelijk om een woning vooraf te laten onderzoeken op de aanwezigheid van asbest voordat er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd, omdat asbest een zeer gevaarlijk en potentieel gezondheidsschadelijk materiaal is. Asbestvezels kunnen in de lucht terechtkomen wanneer het materiaal wordt beschadigd of verwijderd en kunnen via inademing in de longen terechtkomen, wat kan leiden tot ernstige en soms dodelijke aandoeningen zoals longkanker en asbestose.

Vrijblijvend een offerte binnen enkele uren!

Offerte aanvragen +32 468 09 46 54

Onderzoek

Het is daarom van groot belang om te weten of er asbest aanwezig is in een woning voordat er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd, zodat er passende maatregelen kunnen worden genomen om het risico op blootstelling aan asbestvezels te minimaliseren. Bovendien kunnen er in sommige gevallen specifieke wetgevingen zijn die voorschrijven dat asbest eerst professioneel moet worden verwijderd voordat er renovatiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Het laten onderzoeken van een woning op asbest voordat er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd is daarom niet alleen belangrijk voor de gezondheid van degenen die de renovatie uitvoeren, maar ook voor iedereen die later in de woning zal verblijven. Het is een eenvoudige stap die kan helpen om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de renovatie op een veilige manier kan worden uitgevoerd.

Waarom ons?

Offerte aanvragen +32 468 09 46 54

Terugbelverzoek